25 november 2012
16:00

Järna SK flick

Referat: Sollentuna HC flick - Järna SK flick

Säsongens andra match såg också till att segerkolumnen höll sig intakt, men om seriepremiären – till slut – skrevs i ganska klara segersiffror så var söndagens drabbning i antarktiskt kalla B-hallen på Sollentunavallen desto tuffare.

Bakom slutresultatet 7-4 döljer sig nämligen inte minst ett svettigt målvaktsspel av Magda i det för aftonen vittröjade SHC-gänget. Järna avlossade inte mindre än 25 skott, men Magda avvärjde den ena Järna-chansen efter den andra. Att SHC skickade iväg 16 skott mot målet skvallrar om hur matchen såg ut. En betydligt jämnare och tuffare kamp än det som utspelades under säsongspremiären och utan fint målvaktsspel hade det kunnat gå hur som helst..

Apropå hur som helst så kändes det att det kunde gå exakt just hur som helst med att få tag i ett ledigt omklädningsrum inför matchen. Bägge lagen fick nämligen vackert vänta på att få ett ledigt rum att byta om i. En väntan som innebar lite stressigare ombyte och uppvärmning för tjejerna och – inte minst – en väldigt hastig ledarfika för de då väldigt fikasugna ledarna.. Inte bra alls och visst fanns oron i kroppen inför matchen..skulle det verkligen hålla att trion tvingats svepa i sig kaffe och te på 7-8 minuter? Inte blev det bättre av att det inte gick att uppbringa en enda mazarin i kafeterian. Peter letade förtvivlat, men fick till slut nöja sig med en klassisk kexchoklad.

Nåväl, mazarin-substitutet tuggades upp, plastmuggarna tömdes på sitt bruna innehåll och riktlinjerna drogs återigen upp där ledordet skridskoåkning stod högst upp på agendan, stiligt ackompanjerat av ord som triangelförsvar, aggressivitet och…skridskoåkning.

Med Andrea på sjukdomslistan, Hilda på vilolistan och säsongsdebut för Disa och Kajsa hade vi en del förändringar jämfört med första matchen. Disa intog snabbt sin stabila, trygga backposition bredvid Maja och Kajsa tog position som vänsterforward bredvid Michelle och Jossan. I andra kedjan kämpade Alma och Ellen G tillsammans med Maggy som tog centerrollen. Nelly fick kliva ner som back bredvid Annika.

Lagkapten Maggy drog igång uppvärmningen på isen och när matchen väl drog igång så började det riktigt bra för Sollentuna, där för dagen målfarlige Michelle prickade in ledningsringen redan knappa två minuter in i matchen.
En ledning som utökades till 2-0 av samma målskytt, den här gången fint framspelad av Jossan.

Men tvåmålsledningen krymptes snabbt till 2-1 och SHC-försvaret sattes på prov flera gånger om, där backar och centrar fick kämpa ordentligt för att hålla rent framför och – inte minst – i egen målbur. Med dryga minuten kvar av perioden kunde så Jossan göra just det som inte minst herr undertecknad tjatat om med desperations-gäll röst från båset – närmare bestämt att skjuuuuta! SHC:s nummer 22 svepte iväg ett välplacerat skott vid sidan om järnas duktiga burväktare innebar 3-1.

Andra perioden blev lika tät som den första. Hemmaspelarna gick kanske ner lite i tempo och blev en smula passiva, vilket märktes i spelet. Med sämre rörelse på isen blev passningarna färre och Järna tog för sig mer och mer. Magda fortsatte att visa upp rena paradfestivalen i målet, samtidigt som Michelle fortsatte med målfyrverkeriet framåt. Efter drygt fem minuter prickade hon in viktiga 5-3 och när Kajsa bara sekunder senare gjorde sitt första mål för säsongen fram till 6-3 kändes det någorlunda tryggt.
Gästerna hade dock inte givit upp utan reducerade ännu en gång innan slutresultatet 7-4 spikades nio minuter in i perioden.

Magda närmast överfölls av glada lagkamrater efter slutsignalen och efter avtackningen beordrades nu tjejerna att tacka publiken..något som ju utlovades i förra matchrapporten. Löftet därmed uppfyllt. :)

Jaha, dags för några kloka slutord kanske.
Ja, vad tar vi med oss från den här matchen?

Att vi kan vinna en tuff match med 5 ”nya” tjejer i laget är kanonkul och alla tjejer tar hela tiden steg framåt
Att vi började riktigt bra med fint passningsspel och flera fina mål
Att vi möjligen blev lite bekväma och tappade skridskoåkningen och därmed inte hade någon att passa
Att vi blev lite passiva runt eget mål emellanåt. Ringen ska käkas upp, kosta vad det kosta vill!
Att vi hade en grym målvakt
Och..inte minst..att vi hade kul förstås
Roligaste händelsen på isen då?
Michelles annorlunda mål, där hon liggande på isen petar in ringen och inte förstår att det är mål förrän tio sekunder senare. :)